Friday, 13 November 2015

Langkawi

Assalamualaikum 

Hoi! Lama sangat tak update blog sebab frust tak dapat offer mana lepas habis diploma dulu. Kerja hampir setahun, cukup kumpul duit untuk sambung belajar and I got offer to future my degree at UPSI! haha now, I am UPSIAN ^^ belajar dengan cuti tak dapat dipisahkan. Lepastu sekarang kan cuti MID SEM and tasnim pun decide nak pergi Langkawi untuk relek relek kepala otak yang sarat dengan esaimen.

Tasnim plan sesorang. Plan harini, esok pergi. Macam tu laa. Tasnim tak boleh plan setahun sebelum, kang tak jadi. haha.. Call Tok, Abah, Abang untuk mintak izin. Tapi depa relek relek ja bagi and depa family yang sangat ohsem!

Travelling sangat tau ^^

Tasnim pergi sendiri. hoii kena independent habis ni. Tasnim decide tinggal kereta dekat rumah tok, lepastu naik bas ke Jeti Kuala Kedah. Ni sebab kes saving minyak dengan tol. Tasnim keluar awal pukul 8 pagi.

                              

Tasnim dari Baling ke Sungai Petani ke Alor Setar sebab nak kejar ferry. Dah tawu mesti ramai orang. Bas dari Baling direct ke Alor Setar ada masalah lepastu lambat gerak. Tasnim pakai Plan B. Lepastu dari Alor Setar, tasnim ambik bas ke Kuala Kedah. ni pun kes jimat, kalau tak, boleh ja ambik teksi. Teksi dari Shahub Perdana ke Kuala Kedah dalam *dua puluh ringggit.

Rare kan tiket bas ni :D

Sekarang tasnim dah boleh save dalam RM17.50 dah. bas ni RM2.50 ja ke Jeti Kuala Kedah. tasnim sampai pukul 12.30 lepastu sebab terlalu ramai, tasnim dapat tiket feri pukul 3p.m. haha lama khemain tunggu! nahhhh! percaya tak, tasnim cuma habis RM38.90 ke Langkawi.

hati dah dekat Langkawi masa ni. pukul 3 p.m pun relek relek ja sabar 

meriah macam open house!

Tapi alhamdulillah, tasnim tak stuck lama untuk tunggu bas. cuma dekat jeti ja lambat sikit. dari Kuala Kedah ke Langkawi ambik masa sejam setengah. nasib laa tak hujan. kalau tak, bergelora. *pening

Sampai sampai ja, kawan tasnim balik office and pick up tasnim kat Jeti Langkawi. lepastu, salah satu sebab lagi, tasnim mai sini nak makan koew teow sup dia. sedap weh. dekat Kilim. then besok tu, kawan tasnim bawak laa pergi makan.

2nd day

lepas dah niat nak makan :)

benda yang wajib mai Langkawi beli adalah cekelat. heaven weh! hmmmm macam tak sedaq dah masa dok pilih cekelat.

overload punya cekelat ^^

exhousemate,exclassmate,exroomate

Sebab muasabab tasnim rasa jimat sikit datang Langkawi sebab tasnim tumpang rumah depa. yang sangat ohsem! yang tak kisah tasnim tidur berdengkur malam malam. haha thank you! may Allah bless both of you :)

Terima kasih sudi baca

1 comment:

  1. entri comeback yg cukup lengkap..siap ada belanjawan..congrats yeah

    ReplyDelete