Friday, 4 January 2013

Kereta Idaman Kolbuku. .

Assalamualaikum :')

apa perasaan kalau tasnim parking kereta macam tu depan rumah korang? jeles tak?

macam mana pula kalau tasnim bagitau korang, walaupun pembeli yang pertama kali mampu dapat rebate sehingga RM2,000. tapi kan korang, ada yang lebih menarik orang seperti tasnim (yeah, first time nak beli...) boleh dapat bila beli Myvi SE 1.5 atau EXTREME 1.5. cepat pasang banyak <3 kat hati. . senyum cepat! macam ni :D

daripada kita-kita (merujuk kepada first time buyer yang sangat noob macam tasnim, sekian ) beli second hand punya kereta, ye la, nak save budget punya pasal, tapi kita tak tahu kan entah apa risiko bahaya dia, entah mana lagi tuan kereta tu dah buat rosak apa, last last kita pula lepas tu bayar service mahal mahal. tak rase sedih ke nasib macam tu? tskk T_T

lebih baik beli Myvi SE !

baiklah. cuba cerita dengan tasnim. dengan kereta yang boleh membuatkan rakan taulan rasa nak sekeh jeles dengan kita, tapi harga start cuma dari RM51,513.50 korang tak nak ke? fine! lagi lagi. dah tu, luas pulak, selesa yang amat amat, berteknologi sangat canggih, dan sangat driver-friendly, korang tak nak lagi ke? lagi lagi lagi! dengan kita nanti ada rear sporty design and sport semi-bucket seats nya, dengan GPSnya, hamagaddd, korang tak nak lagi ke ni???

haaa... tahu pun rasa tak nyempat nak beli kan kan kan? macam tu juga tasnim yang pertama kali dengar! okey sep! kita boleh jadi geng!

tapi tapi tapi. . hmm. kita cuba sedar diri kejap.

minyak pulak jadi masalah nanti bila ada kereta kan. minyak hitam lagi kena tukar, rabak poket, lagi, dengan air-filter lagi, dengan oil-filter lagi, plug lagi, sobsobb. habislah poket, nak tak nak kena la habiskan duit untuk semua tu, demi keselesaan bila drive nanti.

road tax lagi, yuran lesen lagi. hmm macam mana ni. tapi tu semua takkan jadi beban sangat bila mak abah support.

hooorayyy! :D

mari kita cuba test-drive. tak kira lah kereta mana kita pilih pun, tapi kalau tak test-drive, macam mana kita nak tahu ke-ohsem-an bakal kereta kita tu nanti ye dak? apa kata hujung minggu ni, kita pakat pakat test-drive Myvi SE dan mana mana kereta idaman yang lain.

boleh kita tahu, samaada ruang di dalam nya boleh memberi kepuasan maksima kepada kita yang muda muda yang rakus gila nak drive dengan rasa riak takabburnya. heee. . boleh ke kereta lain boleh bagi semua tu macam Myvi SE bagi? ada ABS, EPS dan dual airbags untuk driver and co-driver sebagai perkara mesti.

hmm. sebab tu kita kena pilih Myvi SE sekarang! ya! sekarang lah!

sebab dengan Myvi Se saja kita, kita akan dipenuhi cita cita berkereta kita. kalau kita betul betul nak rasa berbaloi dengan investment akan kereta pertama kita, memang la kena pilih Myvi SE, urus sikit paperwork nanti kita boleh jadi pemandu yang sangat di-jelly-kan orang lain.

yeay!! memang lepas ni Myvi SE je la.

terima kasih sudi baca :))

No comments:

Post a Comment