Saturday, 30 November 2013

Jangan mudah terperasan dalam CINTA

Assalamualaikum ^^

I don't know where should i start. it just. . forget it. can i say something?

okey, macam ni. adik adik, hakak hakak selaku kawan kawan yang tersayang. percaya lah, setiap apa yang lelaki cakap tak semesti nya dia maksud kan. it just like :

just because im texting you, doesnt mean that i like you.
just because i ask you out, doesnt mean that because you are hot.
just because i sent you "love" sign in fb or mms, doesnt mean that i love you.
just because i say that you are nice, doesnt mean my girlfriend is worse than you.
just because i say that you are different from other girls, doesnt mean that you are really different from the girl that i used to know.
just because i say that i miss you, doesnt mean that i really did. it is just "pemanis ayat" to start a conversation with you.


sometimes, the word love is not special anymore because you can simply say it to someone.

ianya.. yup meluka kan tapi memang kenyataan. ianya like hmm. . kejam but thats the reality. sorry to say. men is always like that. it just normally thingy. thinking back, how many other girls that he keep copying and pasting too? but we as women, please dont be that perasan. seriously dont be that kind of "whateve type of girl".

berapa ramai antara kita yang frust menonggeng sebab sikap terlalu perasan dan beremosi. orang baru ajak keluar, kita dah rasa macam dia nak kapel dengan kita. orang baru cakap I LOVE YOU, kita dah rasa yang dia tu bakal imam kita. and bila perkara tu sekerat jalan, mula lah kita frust menonggeng pastu mula lah update status "broken heart" thingy.

thats why kita sebagai perempuan jangan cepat menggelabah dah perasan. sungguh, kita tak boleh salah kan lelaki. kadang kadang depa memang nakal and sesaja ja. kadang kadang depa after text kita tu terus letak handphone pastu pergi main futsal pastu hujung minggu bawak gelfren p jumpa mak lepastu ajak kawen pastu kawen.

kita pulak lepas ja dapat mesej "tenks teman saya makan tadi, will miss you" terus balas "welcome, i miss you more and more" pastu continue with "awak, kenapa tak balas mesej saya" then continue with "awak cuba nak main kan saya eh??" then continue with "menyesal saya kenal awak" then continue with "sampai hati awak buat macam ni kat saya" then continue with "pergi jahanam jantan tak guna!!"

lepas tu kita pun mengadu dekat kawan kawan yang kita kena tinggal dengan lelaki tu. lepas tu lelaki tu kena kutuk kaw kaw dengan kawan kita and baru kita puas hati padahal??

sebab tu kita perlu cool dulu. tengok orang tu siyes ke tak dengan kita baru kita boleh on dengan apa apa relationship ni. zaman sekarang kan. ayat ayat manis ni dah tak boleh pakai dah. kadang kadang dia forward dari mana mana ja kat kita pastu mula lah kita merenung bulan malam malam.

then last last last, harap kan bulan, bulan tak jatuh jatuh ke riba. haha nahhh luahan dari hati dahku, kemain panjang :D

terima kasih sudi baca :)

4 comments:

  1. thats why in each of situation in our life , kita jangan terlampau berharap akan sesuatu. nanti jadi macam kat atas ni ha :) tapi you know lah kan , GIRLS . cepat sangat buat expectation dengan apa response lelaki tu . perempuan kan berhati lembut :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu perempuan mudah PERASAN. huhu :)

      Delete