Thursday, 5 December 2013

Cantik Depan Allah.

Assalamualaikum :')


saja nak bagitau semua orang, semalam kan, tasneem kann, beli kannnn. . . . hikhik gelak tutup mulut seboleh mungkin saja buat hampa frust. bajet -.-'

baiklah. mari lah tasneem nak kongsi kemenangan tasneem pada kali ini.

niat di hati nak berhenti dari bergiat dalam aktiviti shopping. paling tak pun dua bulan sekali. maka, tahniah buat Tasneem. tengok blause tersergam bapak la indah pun dah tak bernafsu. shawls siap terjojol bijik mata lawa nya pun, ilek ja tak beli. tolong cakap tahniah buat tasneem.

tips mudah yang tasneem buat untuk meminimizekan perbelanjaan dan memaximizekan pejimatan (well, ayat wajiblah menjelaskan student Finance kan) adalah dengan menabung duit elaun MARA setiap bulan kepada yang boleh di percayai. tsskkk.

sepanjang duit elaun hanya tinggal separuh ja dekat tasneem, rasa hidup lebih aman. dah tau dah, duit memang tak dak, nak shopping susah. jadi setiap minggu, tasneem cuma penuhi keperluan asasi sahaja yakni duit minyak dan makan. kan bagus kalau awal awal lagi tasneem buat macam ni, dapat elaun ja, terus berjimat. ni takkkk T_T

lepas ni kena ingat, shopping harus lah dua bulan sekali, demi memberi sedikit reward kepada diri sendiri yang suka bekerja keras.

hari tu tasneem beli Telekung Lycra, buat diri rasa sangat cantik. asyik cantik depan kawan kawan ja, kali ni tasneem beli untuk bercantik di depan Allah. sedikit sebanyak dengan telekung yang colourful dan kainnya sejuk dan selesa, buat kita rasa eksaited kemain untuk solat. heee :D

ni Telekung Lycra tasneem ^^

tasneem beli sebab terkesima dengan warna ni. nak juga secantik ni dalam solat. hikhik 

pelbagai pilihan warna dari Telekung Lycra 


walaupun kain lycra ni tebal tapi hakikat nya sejuk bila di pakai. nasiblah harga berpatutan tau. susah nak jumpa telekung yang cantik dan tak jarang macam ni. sebab bulan ni dah shopping telekung cantik siyes rasa Diva, bulan depan tak boleh shopping dah. duit kepam ketat ketat celah purse tersemat hebakk rasa penyesalan untuk guna. dah umur 20 tahun dah. tak lama lagi ittew nak grad. hee. kena berjimat lebih.

p/s : cuma, ada la juga beli senyap senyap, lepas tu konon konon tak beli, lepas tu suruh orang cakap tahniah sebab pandai berjimat. boleh? -.-'

p/s : lebih baik beli sekarang Telekung Lycra! O.o

terima kasih sudi baca :)

20 comments:

  1. salam..
    baca entry ni tringat zaman blajar..asal masuk ptptn nak je shoping brg tah apa2..
    serius kita memng kena kawal perbelanjaan kita.. pastikan income yg msuk melebihi aliran keluar..ayat ex bisnes..tapi x leh lawan ayat budak finance :0 he.he.

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey, nak habaq yang awak dah habis belajaq kan? okey fine -.-' tasneem pun dah last sem ni. doa doakan tasneem dapat grad dengan cemerlang. Amiinn :)

      Delete
    2. ha..ha.. x nak habaq..nak bg tau ja.. baru ja gak abih blajaq..wish good luck n dapat result yg gempak utk sem ini..akj ya..:) insaallah :) tasneem..

      Delete
    3. habaq dengan bagitau bukan bagi maksud yang sama ka? haha tasneem orang kedah lah. kalau terkeluaq bahasa pelik2 tu sorry lah ye. terima kasih ^^ kalau dean list tolong belanja tasneem oke :')

      Delete
  2. Assalamualaikum dik...
    Cantiknya warna telekung yg adik beli tu...
    Wahhh mcm2 kaler ada.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumsalam kak. hehe tasneem rasa warna tu tak terlalu terang. jadi masa solat jemaah pun tak lah terlalu menonjol kan. terima kasih kak. order la, harga berpatutan. :)

      Delete
  3. wah.. cantik telekung tu tasneem.. tak rugi membeli untuk berjumpa Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak aiza. sekali sekala kan keluarkan sedikit duit untuk beribadah. dah banyak sangat tasneem beli benda yang tak datang manfaat. hehe :D

      Delete
    2. betul tu tasneem.. akak dulu pun suka shopping baju dan tudung.. sekarang ni dah stop..

      Delete
  4. Ida pun ada beli gak oder kat fb harga RM160 masa tu warna ala2 peach... tp ida stop memakai kerana ayah komplin kata tudung ni mengikut bentuk badan...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sory bukan tudung tapi telekung

      Delete
    2. urm tu mungkin sebab kain dia yang berat. tapi tasneem suka. sejuk sangat. selesa masa solat. :) kalau ikut bentuk badan, wallahua'lam. nanti tasneem check dengan ustazah. sesuai ke tak kalau tasneem terus pakai telekung ni masa solat. :')

      Delete
  5. hehehe. aisyah ada jgak beli telekung lycra tu . malangnya kainnya labuh cecah lantai berjela-jela. so anggap bgi hadiah kat mak . tssk tssk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. echah ni kecik kemain. jeles laa hehehe :p

      Delete
  6. hai Tasneem..
    baru nak ucap tahnia hehe..
    btw tahniah jugaklah coz beli telekung yg cantik ni " si lycra " kann..memang wajib beli sebagai muslimah sejati..tak giteww dear hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai akak :) sebagai reward untuk diri ^^

      Delete
  7. stylo gak telekung nie...lain dari yang lain..rasanya kalau letak kat surau pun dari jauh dah boleh tau yang mana kita punya....

    p/s: comment macam orang pakai telekung..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azlan Strider ni macam perli tasneem ja -.-' warna yang tasneem amek tak dak lah terang sangat kan huhu. ye ye oo je, comment kemain, mengalah kan pempuan hak hak :D

      Delete
  8. cantiklah ! hehe warna pun pelbagai. untunglah akak dapat beli ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak order kat kawan. akak dah lama cari telekung ni. tetiba kawan jual macam murah, jadik akak amek laa satu. :') satu je okey -.-' hehe banyak banyak tak mampu.

      Delete