Saturday, 14 December 2013

ketika malam ini...

Assalamualaikum 

tengah malam, sebelum tidur, seperti biasa, bancuh susu panas baik untuk tulang dan tidur yang sempurna. cicah dengan biskut sekeping. cukup untuk rasa malas untuk tidur. walaupun amalan makan sebelum tidur, sangatlah buruk akibat nya. tapi, apa kesah.

cik moon -.-'

bila boring yang teman tasneem malam ni, buka tingkap luas luas, tengok langit cerah. cerah dengan bintang. cantik sangat. tunggu juga, kalau kalau ada bintang lintas depan mata. boleh minta supaya semua hajat di makbulkan. tahyul. patutla, doa susah nak makbul.

cuba tidur. siapkan kemas barang barang yang masih berlambak. atau cuba tidur dan siapkan sebelum subuh. ya ka? tak terlajak tidur lagi ka? okey. siapkan sebelum tidur.

dah settle semua kerja, cuba pula untuk tidur. Ya Allah susah nya aku nak tidur. apa nak buat? baca belog. untuk pengetahuan semua, tasneem lah pembaca tegar belog sendiri. huhu -.-'

tapi, masih mata tak mau tidur lagi. update belog. semoga lepas update ni, tasneem boleh tidur. aminn. .

selamat malam :)

34 comments:

  1. Bestnya dapat tengook langit kak .. Comel sangat pisang tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dek, akak curi google gambaq tu hehe :p

      Delete
  2. terbaik. saya pon sama takleh tido. boring ~

    ReplyDelete
  3. alala~comelnyer cik pisang,hehe...

    ReplyDelete
  4. Morning tasneem,akak pun xleh tdo mlm td..guling sana guling sini...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak niesa : morninggg!!! wuhahahahah !

      Delete
  5. samalah kita , malam semalam asyik terjaga daripada tidur..

    ReplyDelete
  6. ika pun ada simptom susah tidur malam hahaha

    ReplyDelete
  7. Eh samalah hehehehe qila akan tengok tv, online sampai nak tidor hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aippss. student g tidur. esok bangun awai! haha :p

      Delete
  8. K'yus pun klo x bleh tdo msti tgok langit! hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukaq lah, lepas ni kalau tak leh tidur terus tengok muka tasneem tau. hahaha :D

      Delete
  9. akak kalau tak boleh tidur mesti buka blog dan deraf entri baru.. selamat berhujung minggu tasneem.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik happy weekennnnd kak aiza ^^

      Delete
  10. hai Tasneem salam weekand..
    akak pulak senang nak tido,sebelum kol 11pm..mulut dah stat menguap-nguap beri isyarat kat mata suruh tido hehe..
    sebab tu..komen kat blog akak..kekadang tak terbalas..sorry :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tasneem pun suka tidoq awai kak roha supaya pagi lebih ceria. tapi mata ni susah sangat nak tidoq. huhu :')

      Delete
  11. baca blog sendiri pun best kan kak? hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nak buat macam mana kan dek -..-'

      Delete
  12. salam hujung minggu...bunda pulak kalau tak bolih tidur ..bawa2 membaca sesuatu..pasti mengantuk...sebab tu bunda tak rajin membaca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah entah bunda tak baca entry tasneem jugak apa. sure mengantuk zzzZZZzz hehe :D

      Delete
  13. comelnye banana.. mlm nie mlm mggu.. slalunye mst tido lmbt kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tiap tiap malam kalau boleh tasneem nak tidoq awai tau kakkk. tapi apa kan daya. mata sangat tak mau tolong -..-'

      Delete
  14. Ainil kalau xleh tido , bukak buku Teory mesti terlelap terus . mcm berhantu bila bca buku :P hahaha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu to sah dok cakap laa ainil. haha :)

      Delete
  15. Hahah quite embarassing but im myself are my blog's favourite reader too xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha sama dengan je lah kita niiii :D

      Delete
  16. i pulak. selalu dapat gangguan bila tidur. its hard to tell. baca ayat qursi pun sometimes it happen again. hm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gangguan? maksud nurulee? huhu cuba laa jumpa ustaz. tasneem selalu amalkan ayat kursi jugak lepas solat dengan sebelum tidur. :')

      Delete
  17. berjiwe romantik rupenye tasneem nih..bukak tingkap? tgk langit? kire bintang?? hehe..ade buat puisi ? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ayue! haha gelak kan tasneem. sampai hati :'( hahaha :D

      Delete