Friday, 6 December 2013

Man. . how many other girls are you doing that too??

Assalamualaikum :')

yes, you may talk to me. make me laugh, make me smile and say the sweetest things but how many other girls are you doing that to baby?

perempuan ni sangat mudaah percaya dengan apa yang dia dengar dan lihat. perempuan mudah menerima kata kata seorang lelaki tanpa berfikir panjang. without a second thought. and at last perempuan jugak yang merasa sakit nya.

akan menjadi perkara normal bagi seorang lelaki berkata begini.

awaklah yang pertama yang dapat buat saya bahagia. dalam ramai ramai perempuan awaklah yang paling special, awaklah yang terbaik and saya tak mungkin dapat cari pengganti awak lagi.

even kita berpisah, saya janji tak kan lupakan awak. saya tak pernah dengan mana mana perempuan seperti mana saya dengan awak.

oppsss. .
wahai perempuan, jangan cepat perasan dan melting dengan ayat klise sebegini.

i tell you what. sebelum kata kata ni di copy and di paste kan kat telinga hampa. lelaki awal awal lagi dah copy and paste kan kat exs exss exssssss dia. maybe sebijik sebijik or paling tak pun lebih kurang.

tak dinafikan, pastinya dalam hati lelaki akan ada seseorang yang betul betul bertakhta kat hati dia. tapi kita sebagai perempuan jangan cepat melatah dan terperasan.

too sad bila ada antara perempuan yang mudah percaya dan sanggup buat apa saja hanya kerana lidah sang lelaki. and bila orang bagi nasihat sikit, mulalah keluar perkataan seperti ni :

"dah lah aku percaya dia. dia cakap dia sayang aku soraang ja. dia dah cakap aku perempuan yang paling di cintainya and dia dah janji tak kan lupakan aku " sekian :p

maka, jadi lah satu episod perjalanan sebuah cinta yang penuh perasaan di mana kita merasakan kita dah berjaya menjadi orang yang paling best dalam hidup nya padahal tak pun. and bila orang tu tak hargai kita seperti mana konon konon kita lah yang paling best tu, mula lah kita jadi ahli falsafah secara tak langsung dengan mengeluar kan perkataan yang sedih sedih dan ayat ayat sajak yang terlampau kesian. haha :-D mula lah terjadi gejala seperti mengupdate status sedih sedih kat facebook. (salah satu kesan sampingan)

tak salahkan lelaki sebab kalau tak cakap camtu nak cakap camna lagi kan?? but sebagai perempuan, beringat lah. cintailah seseorang itu secara biasa biasa ja and cool cool ja.

jangan terbang terlalu tinggi sebab bila jatuh, sakit sangat lah. no kidding :)

terima kasih sudi baca :)

16 comments:

  1. hehe..akak orang first comment hoho :)
    lohh akak ingat mamat yang dok sebelah Tasneem tu bf dear..:)
    biasalahkan..kalau tak guna ayat2 power..macam mne nak tersangkut yeor dak ??...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha bopren? akak ni, kan tasneem nak akak cari. tu laa lelaki. sweet talker -.-

      Delete
  2. shafiq tak macam tu -.- tak ada ilmu mengayat..cuma tahu keluarkan fakta saja :) jemput singgah blog shafiq A Gentleman To Be

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes playboy to be. hehe selalu singgah la belog shafiq. tok sah risau tau ^^

      Delete
  3. Terkejut gak.. Tetiba gmbr mat din trtempek dstu..kih3~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tetiba rindu nak main bowling dengan din. oupss *gedikss haha

      Delete
    2. Bila g kan leyh main sma2..huhu :'( sdeyh pulak !!

      Delete
  4. iyer.. sila jgn mudah percaya.. ~wink~

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. haha terima kasih aina. kalau harap kan aku, tak berubah la belog ni :-p

      Delete
  6. Hati-hati ...lelaki playboy..
    hahaha.....
    Salam kenal sahabat Tasneem

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye. salam kenal jugak dari tasneem ^^

      Delete
  7. tak semua lelaki baik dan tak semua juga jahat.. wanita pun macam tu juga, tak semua baik dan tak semua jahat.. berhati-hati dengan kata-kata manis (tak kira lelaki atau perempuan) yang baru dikenali.. tak semua berniat baik terhadap kita, mungkin ada agenda tersembunyi di sebalik kata-kata manisnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak aiza, tak menjatuh kan hukuman bagi sebelah pihak sahaja. lebiu muah muah :')

      Delete
  8. mihmihmih. ingat kan yang sebelah tu boypreng hang kak :D

    ReplyDelete